26.09. – 29.09.2019. – Trebinje

ČETVRTAK: 26.09.2019.

do 17 časova – Dolazak učesnika i smještaj u hotel te registracija

PETAK: 27.09.2019.
09.00 – 09.05 Otvaranje sekcije – Prof. dr Siniša Miljković – pozdravni govor
09.05 – 09.50 Promocija vodiča za neuropatsku bol – Bosnalijekova rješenja (45 min)
09.50 – 11.15 Xarelto – od randomiziranih kliničkih studija do iskustava iz svakodnevne prakse – Bayer
– Uvod – prof. dr Siniša Miljković, dr Slobodanka Crnčević, doc. dr Dragan Unčanin (po 15 min)
– Prikaz slučaja I, II, III, IV – po 10min
11.15 – 11.20 Diskusija
11.20 – 11.50 Kafe pauza
11.50 – 12.35 Vodič za demenciju – korak naprijed u liječenju pacijenata – Prof. dr Siniša Miljković i prof. dr Duško Račić – Krka (45 min)
12.35 – 12.55 Elanix – nježan prema jetri, snažan prema holesterolu – Lek (20 min)
12.55 – 13.25 Eliquis – dvostruka superiornost u odnosu na varfarin u Aristotel studiji – Dr Slobodanka Crnčević – Pfizer (30 min)
– Eliquis – naša iskustva iz prakse – Prof. dr Siniša Miljković – Pfizer
13.25 – 13.30 Diskusija
13.30 – 14.00 D vitamin u neurološkim bolestima – Prof. dr Siniša Miljković (30 min) – Amicus
Od 14.00 Slobodne aktivnosti

SUBOTA: 28.09.2019.
09.00 – 09.30 Gilenya (Fingolimod) – Važnost prevencije progresije MS i razvoja invaliditeta – Novartis (30 min)
09.30 – 10.00 Betaferon – Novosti – doc. dr Sanja Grgić – Bayer (30 min)
10.00 – 10.30 Kafe pauza
10.30 – 11.30 Modaliteti liječenja MS sa osvrtom na lijek Ocrelizumab kao novu tretmansku opciju u kliničkoj praksi – Roche (1h)
– Uvodno predavanje: Primjena lijeka Ocrelizumab u tretmanu RMS i PPMS
– Diskusija: Razmjena iskustava među centrima i analiza sa nacionalnim koordinatorom kroz prikaze slučajeva iz svakodnevne kliničke prakse
– Zaključci – doc. dr Sanja Grgić
11.30 – 11.50 Myocalm u terapiji bolnih stanja – Wolz (20 min)
11.50 – 12.20 Novine u neurorehabilitaciji i Tretman hroničnog bola stimulacijom kičmene moždine – Zavod „Dr Miroslav Zotović“ – prim. dr Draško Prtina, prof. dr Tatjana Bućma, dr Ostoja Savić i dr Snježana Novaković Bursać (30 min)
Od 12.30 Slobodne aktivnosti
20.30 Druženje uz večeru

NEDELJA: 29.09.2019.
09.30 – 11.00 Zatvaranje sekcije i dogovor o narednim aktivnostima

Do skorog viđenja, srdačan pozdrav!
Predsjednik Udruženja neurologa Republike Srpske
Prof. dr Siniša MILJKOVIĆ

Kategorije: Novosti i dešavanja

Comments are closed.