10. новембра 2011. год. у 13 часова у сали за састанке на интерном одјељењу је одржан састанак са Директором Универзитетско-клиничког центра Бања Лука (УКЦ) Проф. Др Мирком Станатићем и љекарима бијељинске болнице.

Састанку су присуствовали Доц. др Душко Рачић, начелник Клинике за неурологију УКЦ Бања Лука, Доц. Др Синиша Миљковић, неуролог, шеф одјељење-јединица за мождани удар са интензивном његом неуролошких болесника УКЦ Бања Лука, Директор Опште болнице „Свети Врачеви“ у Бијељини, Доц. Др Синиша Максимовић са сарадницима.

Тема састанка је била наставак сарадње између УКЦ Бања Лука и бијељинске болнице. На састанку је посебно истакнута активност око почетка са радом јединице за мождани удар на неуролошком одјељењу бијељинске болнице.

Јединица за мождани удар обавља третман акутног можданог удара по свим савременим постулатима дијагностике и лијечења исхемијских и хеморагијских можданих удара. У овој јединици се даје тромболитичка терапија у третману инфаркта мозга, уз класичну терапију инфаркта мозга.

Жеља, специјалиста неурологије, запослених у бијељинској болници је да се у што скорије вријеме формира јединица за мождани удар у којој би се збрињавали пацијенти са инфартом мозга као што се то ради на Клиници за неурологију УКЦ Бања Лука. Искуства наших колега са Клинике за неурологију УКЦ Бања Лука ће нам бити драгоцјена како бисмо се што боље припремили за овај значајан посао.

На састанку је било разматрано још неколико питања из домена едукације љекара и медицинског особља у УКЦ Бања Лука, побољшања сарадње и ефикаснијег пружања свих видова медицинске помоћи становништву Семберије и Мајевице.

Проф. Др Мирко Станетић је посјетио и Одјељење за плућне болести Опште болнице „Свети Врачеви“.

Посебно интересовање, гости из УКЦ Бања Лука, су показали за изградњу новог објекта болнице и посјетом градилишти се упознали са досадашњим радовима и изгледом новог објекта.

Извор: www.bolnicabijeljina.com

Категорије: Саопштења

Пошаљите коментар