10. novembra 2011. god. u 13 časova u sali za sastanke na internom odjeljenju je održan sastanak sa Direktorom Univerzitetsko-kliničkog centra Banja Luka (UKC) Prof. Dr Mirkom Stanatićem i ljekarima bijeljinske bolnice.

Sastanku su prisustvovali Doc. dr Duško Račić, načelnik Klinike za neurologiju UKC Banja Luka, Doc. Dr Siniša Miljković, neurolog, šef odjeljenje-jedinica za moždani udar sa intenzivnom njegom neuroloških bolesnika UKC Banja Luka, Direktor Opšte bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini, Doc. Dr Siniša Maksimović sa saradnicima.

Tema sastanka je bila nastavak saradnje između UKC Banja Luka i bijeljinske bolnice. Na sastanku je posebno istaknuta aktivnost oko početka sa radom jedinice za moždani udar na neurološkom odjeljenju bijeljinske bolnice.

Jedinica za moždani udar obavlja tretman akutnog moždanog udara po svim savremenim postulatima dijagnostike i liječenja ishemijskih i hemoragijskih moždanih udara. U ovoj jedinici se daje trombolitička terapija u tretmanu infarkta mozga, uz klasičnu terapiju infarkta mozga.

Želja, specijalista neurologije, zaposlenih u bijeljinskoj bolnici je da se u što skorije vrijeme formira jedinica za moždani udar u kojoj bi se zbrinjavali pacijenti sa infartom mozga kao što se to radi na Klinici za neurologiju UKC Banja Luka. Iskustva naših kolega sa Klinike za neurologiju UKC Banja Luka će nam biti dragocjena kako bismo se što bolje pripremili za ovaj značajan posao.

Na sastanku je bilo razmatrano još nekoliko pitanja iz domena edukacije ljekara i medicinskog osoblja u UKC Banja Luka, poboljšanja saradnje i efikasnijeg pružanja svih vidova medicinske pomoći stanovništvu Semberije i Majevice.

Prof. Dr Mirko Stanetić je posjetio i Odjeljenje za plućne bolesti Opšte bolnice „Sveti Vračevi“.

Posebno interesovanje, gosti iz UKC Banja Luka, su pokazali za izgradnju novog objekta bolnice i posjetom gradilišti se upoznali sa dosadašnjim radovima i izgledom novog objekta.

Izvor: www.bolnicabijeljina.com

Kategorije: Saopštenja

Pošaljite komentar